یکشنبه، دی ۰۴، ۱۳۹۰

پیشینه‌ای برای میهن یا که من؟

کوه جم - تلاش شرم‌آور برای ساختن پیشینه‌آی دروغین!

نشر اطلاعات نادرست و گاهی اعجاب برانگیز در مورد کوهی در استان بوشهر به نام کوه جم یا کوه پدری کماکان ادامه دارد!

بخوانید:

پژوهش‌ها نشان می‌دهد در کوه‌های مشرف بر ناحیهٔ جم، دیوارهای صیقل‌زده‌شدهٔ بزرگی در نقاط گوناگون با زاویه‌هایی خاص وجود دارد که افسانه‌ها و روایات قومی جم در لهجهٔ محلی آن را «چرم آینه» می‌خوانند. به گفتهٔ بزرگ‌سالان ناحیهٔ جم، آن‌ها قطعه‌های کوچکی از شیشهٔ سیاه را در زیر این «چرم آینه»ها می‌یافته‌اند که فرضیهٔ پادشاهی جم در این ناحیه را قوی‌تر می‌کند.

مدیر میراث فرهنگی استان بوشهر در ۲۲ مهر ۱۳۸۰ یادآوری کرد که در مطالعات انجام شده توسط بدیعه دشتی، پژوهشگر انگلیسی ایرانی‌تبار به همراه متخصصان میراث فرهنگی بوشهر، در آنجا کوهی به نام «پَدَری» در لهجهٔ محلی، که همان پردیس است وجود دارد که برپایهٔ اوستا محل اقامت جم و آغاز پادشاهی او بوده‌است.

بدیعه دشتی پژوهشگر انگلیسی این منطقه در گفتگو با خبرگزاری فارس دربارهٔ کوه پردیس چنین گفته‌است:

بر اساس تحقیقاتی که انجام دادم، ثابت کردم که ایران جهان اول است و پوز پدری که نام پردیس را هم خودم برای آن انتخاب کردم، نخستین نقطه خاکی در جهان است... از سال ۱۳۷۰ که نتیجه تحقیقات من به نتیجه رسید و فهمیدم پوز پدری در شهرستان جم است، نام پردیس را بر آن گذاشتم... روی نقشه‌ای ۷۰ ساله که متعلق به ارتش است نیز نام حرا بر کوه پردیس گذاشته شده اما اسم اوستایی آن حرا است... در اوستا آمده که نخستین بار میترا از حرا سر زد، میترا که خوشید باشد و حرا نیز پوز پدری یا همان پردیس است... من نیز به این نتیجه رسیدم که این نقطه از شهرستان جم همان بهشتی است که امروز به پردیس مشهور شده‌است... در تحقیقاتم به این نتیجه رسیدم که ایرانی‌ها و نژاد آریا از همین نقطه جم به سراسر دنیا منتشر شدند... با فسیل آدمیزادی که در منطقه پردیس مربوط به ۳۵ میلیون سال قبل بوده ثابت کردم که...

به باور بدیعه دشتی ایرانی‌ها از نقطه جم به سایر نقاط دنیا رفته‌اند و اینکه می‌گویند ایرانی‌ها از شمال و از روسیه آمدند یک توطئه سیاسی است. به عقیدهٔ او آن‌ها به داستان جم در وندیداد اشاره می‌کنند، اما آنها می‌گویند جمشید به طرف نیمروز رفت و بنابراین از شمال آمدند در حالی که نیمروز شرق است.

نزدیک‌ترین نقطهٔ کرهٔ زمین به خورشید، قلهٔ این کوه‌است، زیرا در نزدیکی خط استوا بلندترین ارتفاع متعلق به قلهٔ این کوه‌است.

بنابه گفتهٔ بدیعه دشتی، «حتی اورست حدود هزار متر از پوز پدری پائین‌تر است و یک قله مستقل جداگانه محسوب می‌شود.»

بر خلاف این ادعا کوه پردیس (جم) نزدیک‌ترین نقطه زمین به خورشید نیست
حتی اگر ادعای شایعه را پذیرفته و نزدیکی به خط استوا را ملاک قرار دهیم؛ کوه پردیس(جم) هم از کوه چیمبورازو (Chimborazo) کوتاهتر است و هم نسبت به آن از استوا دورتر است.
مکان جغرافیایی کوه پردیس (پوزه پدری) به نقل از کمیته یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی سازمان نقشه برداری کشور:
عرض ۲۷°۴۸'۱۶" شمالی و طول ۵۲°۱۷'۱۹" شرقی (منبع)
ارتفاع کوه پردیس حدود ۸۳۷ متر است و بنابراین قطعا از دماوند (۵۶۱۰ متر) کوتاه‌تر است! و در مدار ۲۷°۴۸' شمالی قرار دارد. ارتفاع کوه چیمبورازو بیشتر است (۶۲۶۸ متر) و در نزدیکی استوا (۱°۲۸' درجه جنوبی) قرار دارد.
جالبتر آنکه کوه اورست با ارتفاع فوق‌العاده‌ی ۸۸۴۸ متر در مدار ۲۷°۵۹' قرار دارد که فقط اندکی از کوه پردیس شمالی‌تر است.
حتی اگر نقشه نمایش ارتفاعی بندر کنگان تهیه شده توسط سازمان نقشه برداری کشور (سال ۱۳۸۷) را ببینید، ارتفاعات نزدیک به محل این کوه (در غرب جم) حداکثر ۱۴۰۶ متر هستند. کوه دیگری در شرق نقشه قرار دارد که از کوه پردیس جنوبی‌تر است و ارتفاعش ۱۵۵۹ متر نوشته شده است. بنابراین حتی در همان منطقه کوه پردیس از این لحاظ شاخص نیست.
اما تعیین نزدیکترین نقطه زمین به خورشید ساده نیست: چرخش زمین به دور خورشید بیضوی است و فاصله آن با خورشید در طول سال عوض می‌شود. به علت تمایل محور چرخش زمین، خط استوا نیز نسبت به خورشید مایل است و در طول سال مناطق مختلف زمین به خورشید نزدیک می‌شوند. به علاوه زمین کاملا گرد نبوده و نزدیک استوا برجسته‌تر است.
ویکی‌پدیا: چیمبورازو - جغرافیای ایران - دماوند - اورست

تصویرهایی که از این کوه یا بهتر است بگوییم بلندی، در سایت های مختلف دیده می شوند همگی با یک دیگر تفاوت دارند و تصویر بارگذاری شده در ویکی پدیا به ویژه کاملن غیر واقعی است، کافی است به لینک های داده شده در خود مقاله مراجعه شود.

با مراجعه به گوگل ارث و دیدن منطقه، به راحتی درمی یابیم که اصلن برج سنگی بر بالای این بلندی (آن طور که در عکس ها نمایان است) وجود ندارد. مختصات ۴۸-۲۷ شمالی و ۱۷-۵۲ شرقی. اارتفاع جایی که کوه جم نام گذاری شده حدود ۸۳۷ متر است و کوه های دور و بر آن از جم بلندتر و تا ۱۱۰۰ متر ارتفاع دارند و بنابراین ادعای بلندترین نقطه ی زمین و ... کاملن نادرست است.

پوشش گیاهی

پوشش گیاهی این منطقه نوعی از خار بیابانی گرمسیری و منحصربفرد است. از نکات جالب آن روییدن درخت زیتون در دامنه شمالی کوه پردیس و در حد فاصل شهرستان جم تا روستاهای چاهه و دره پلنگی است، که رویش چنین گیاهی در چنین آب و هوایی، شگفت‌انگیز است.

گیاهان دارویی

پوشش گیاهی این منطقه خواص دارویی فراوان دارد. یکی از ترکیبات اصلی داروی آرام‌بخش «آدویل»(Advil)، از عسلی تهیه می‌شود که متعلق به این مناطق است.

برخلاف این اادعای داروی آدویل (Advil) از عسل تهیه نمی‌شود.
ماده اصلی تشکیل دهنده آدویل، ایبوپروفن (ibuprofen)نام دارد. این ماده به صورت شیمیایی از ماده‌ای به نام isobutylbenzene (نام دیگر: 2-methylpropylbenzene) بدست می‌آید که خود از مشتقات نفت خام است.

یکی از مواد به کار رفته در داروی ادویل، موم (beeswax) است. اما اولا این ماده به عنوان یک افزودنی غیر دارویی (non-medicinal ingredient) و فرعی استفاده می‌شود (منبع)؛ ثانیا برخلاف ادعای شایعه عسل نبوده و موم است؛ و ثالثا درباره تهیه آن از یک منطقه خاص دنیا آنهم در ایران سندی وجود ندارد.

منطقه جم دارای خرمای مخصوصی است که به «خرمای خصه» معروف است. این خرما در شیرهٔ خود غرق می‌شود و پس از ۳ ساعت از شیره پر می‌شود و به اندازهٔ یک آلبالو تغییرشکل می‌دهد. از خواص دارویی این خرما، کاربرد آن برای تهیهٔ قندهای رژیمی ویژهٔ بیماران دیابتی است که به کشورهای تولیدکنندهٔ آن صادر می‌شود.

نویسنده یا محقق در مورد این ادعا هم هیچ سند و مدرکی ارائه نکرده است. اگر دوستان در این مورد شاهدی دارند، لطفا ارائه کنند.

جاذبهٔ مغناطیسی کوه

مغناطیس بسیار نیرومند این کوه، از دیگر نکاتی است که شهرت جهانی یافته‌است. اگر با خودروی خود در فاصلهٔ ۵۰ تا ۱۰۰ متری از کوه، بدون آنکه دستی خودرو را بخوابانید توقف کنید، خودرو به جای حرکت به سمت عقب و سراشیبی، به آهستگی به سوی کوه کشیده می‌شود.

ادعای مغناطیسی بودن ناشی از نوعی خطای چشم است که به Gravity Hill مشهور است. در این پدیده که به علت پنهان شدن افق به وجود می‌آید، انسان در تشخیص شیب جاده دچار اشتباه شده و سرپایینی را سربالایی تصور می‌کند. گاهی این خطای چشم آنقدر قوی است که حتی اگر علت آن را بدانید باز هم تعجب آور است.
این پدیده در بسیاری نقاط دنیا گزارش شده است و اتفاقا معمولا به نیروی مغناطیسی یا نیروهای ماوراء الطبیعه ربط داده می‌شود.
لیست نقاط دارای این ویژگی در ویکی‌پدیا - درمورد این پدیده از دانشگاه California Riverside

پیش از انقلاب در تهران، زمانی که بزرگ‌راه پارک‌وی ساخته شد، همین خاصیت در آن دیده شد و اتومبیل در حالت خلاص، رو به بالای شیب حرکت می‌کرد و تعداد زیادی از تهرانی‌ها این موضوع را خود تحربه کردند. در همان زمان هم از این پدیده به‌عنوان خطای دید نام می‌بردند.

کوهنوردی

صعود به این قله بسیار دشوار است و حدوداً ۱۰ ساعت طول می‌کشد که البته به وسایل کوهنوردی نیاز است.

ارتفاع این منطقه حدود ۷۰۰ متر است و بلندای این کوه تنها ۸۳۷ متر و بلندترین کوه آن اطراف ۱۱۰۰ متر ارتفاع دارد و بنابراین صعود به این کوه بسیار ساده‌تر و سریع‌تر از آنی است که عنوان شده است. با مراجعه به گوگل ارث و دیدن منطقه، به راحتی درمی یابیم که اصلن برج سنگی بر بالای این بلندی (آن طور که در عکس ها نمایان است) وجود ندارد.

چشمهٔ آب

از دیگر عجایب کوه پردیس، وجود چشمه بزرگی ازآب خنک و سالم در درون کوه بوده، که این موضوع بسیار نادر است چراکه در منطقهٔ عسلویه مردم شدیداً با مشکل کم‌آبی و وجود آب ناسالم روبرو هستند.؟؟؟


رسانه‌ها و کوه جم

متاسفانه این شایعه در برخی سایت‌های خبری داخلی ذکر شده است: خبرگزاری میراث فرهنگی 1388/2/6، تابناک 1388/12/26 و روزنامه جام جم 1389/2/9 در زمان نوشته شدن این متن، ویکی‌پدیای فارسی نیز با استناد به خبرگزاری میراث فرهنگی، مطالب شایعه را جمع آوری کرده است.

برخی مطالب شایعه مجددا در خبرگزاری مهر ۱۳۹۰/۹/۲۷ به نقل از بدیعه دشتی تکرار شد.

بخش دیگری از دروغ سازی

از جمله خواص اين كوه خاصيت خارق العاده اين كوه دركمك به درمان مبتلايان به ايدر مي باشد. به خاطر نزديكي اين كوه به خورشيد امكان رشد و نمو ويروس هاي بيماري زا از جمله ويروس HIV در اين كوه صفر مي باشد. پزشكان متخصص بريتانيايي در موسسه Imperial Medical College در شهر لندن اخيرا در مقاله اي در روزنامه تايمز ضمن بر شمردن اين خاصيت از سازمان ملل درخواست نموده اندتا نام اين كوه را به ANTI-HIV Mountain تغيير دهند.

ضمنا دكتر Tim Hopkins رييس موسسه فوق و دارنده مدرك فوق تخصص در رشته ايمونولوژي و ويروس شناسي درخواست ايجاد شهركهاي درماني براي مبتلايان به ايدز در اين منطقه نموده است. وي معتقد است با اسكان مبتلايان به ايدزدر اين منطقه پس از حداكثر مدت 18 ماه هيچ نشانه اي از بيماري در اين مبتلايان ديده نشود.
از ديگر خواص درماني اين كوه كه زبانزد همه متخصصين mountain trapi (كوه درماني)است. خواص مغناطيسي اين كوه باعث تخريب سلولهاي سرطاني شده و به همين دليل متخصصين بسياري بيماران سرطاني زا را به كوهنوردي دراين كوه توصيه مي‌نمايند!

مديكال كالج ايالت اياهو آمريكا نيز طي تحقيقي خواص درماني اين كوه را تاييد نموده است.؟؟؟!!!


برخلاف این ادعا عبارت ANTI-HIV mountain فقط در همین شایعه پیدا می‌شود
جستجوی گوگل به دنبال این عبارت چیزی به جز همین شایعه را برنمی‌گرداند. نه در تایمز و نه هیچ کجای دیگر.

برخلاف این ادعا دکتری به نام Tim Hopkins یا مشابه آن در کالج ایمپریال لندن وجود ندارد.

البته Imperial Medical College هم وجود ندارد، ولی احتمالا منظور دانشکده پزشکی Imperial College واقع در لندن است. در هر حال اگر از امکان جستجوی افراد در این کالج استفاده کنید، نزدیکترین نتیجه، فردی به نام Timothy Hopkins است که یک دانشجوی کارشناسی(!) رشته فیزیک(!) است.

منابع:

۱- سازمان نقشه برداری کشور: نقشه نمایش ارتفاعی بندر کنگان (فارسی)

۲- ویکی‌پدیا: چیمبورازو - جغرافیای ایران - دماوند - اورست (انگلیسی)

۳- جستجوی افراد سایت کالج امپریال لندن (انگلیسی)

۴- اطلاعات داروی آدویل (ایبوپروفن) در سایت Royal Society of Chemistry (انگلیسی)

۵- لیست نقاط پدیده Gravity Hill در ویکی‌پدیا (انگلیسی)

۶- درمورد Gravity Hill از دانشگاه California Riverside (انگلیسی)

۷- سایت یک کلاغ www.1kalagh.com


هیچ نظری موجود نیست: