علی فرضی مسئول مجتمع ورزشی کوهستانی رودبارک (کلاردشت):
پانزده سال از عملکرد پاکسازی منطقه علمکوه میگذرد و در این سالها همهی طبیعت دوستان و کوهنوردان از نزدیک شاهد این فعالیتها بودهاند.
جای بسی تاسف است که بیشترین زباله، از آنِ کوهنوردان حرفهای و افرادی است که سالها به این منطقه میآیند و با سرد و گرم و سختیهای منطقه آشنایی کامل دارند. این گروهها بار خود را توسط قاطر به ارتفاعات بالا (سرچال، علم چال، حصارچال) انتقال داده و متاسفانه حاضر نیستند زبالههای خود را به پایین حمل کنند.
بیشترین زباله را که بطریهای خالی آب، قوطی انواع کنسروجات و پلاستیک تشکیل میدهد در محل انباشته و رها میشود.
حتی مشاهده شده ظروف آبمیوه و کنسروجات را پس از مصرف در شکافهای مسیرهای گرده آلمانها و دیواره جاسازی میکنند ..... و به نظر خود کوهستان را تمیز نگه داشتهاند و اثری از خود بجا نگذاشتهاند. حتی افرادی هستند که زبالهی خود را روی تخت و یا گوشه و کنار پناهگاه سرچال جا میگذراند و زحمت جمع آوری زبالهها را به خود را نمیدهند. این در حالی است که در چند قدمی پناهگاه سرچال جای مخصوص حمل زباله وجود دارد!
امسال نیز متاسفانه شاهد بیشترین میزان زباله در منطقه علم چال و سرچال بودیم.
با توجه به آمار، از میان مراجعه کنندگان به مجتمع ورزشی کوهستانی رودبارک حدود 1500 نفر به سرچال و علم چال و 4000 نفر به حصارچال صعود کردهاند. و حدود 1000 نفر نیز بدون مراجعه به این مجتمع به حصارچال عزیمت نمودهاند.
هزینههایی که جهت حمل زباله توسط قاطر انجام شده به شرح ذیل میباشد:
سرچال 9 بارقاطر حدود 32 گونی3375000ریال (سیصدوسیوهفتهزاروپانصد تومان)
علم چال 11 بار حدود 40 گونی 8250000ریال (هشتصدوبیستوپنجهزار تومان)
حصارچال 4 بار حدود 16 گونی 800000 ریال (هشتادهزار تومان)
مبلغ 1000 ریال، از هر کوهنورد جهت پاکسازی دریافت میشود که جمع مبلغ دریافتی امسال 6500000ریال(ششصدوپنجاه هزار تومان) بوده است.
مبلغ 12425000ریال (یکمیلیونودویستوچهلودوهزاروپانصد تومان) هزینه حمل زباله به پایین و مبلغ ششصدوپنجاههزار تومان مبلغ دریافتی. حال قضاوت با شماست!!
موضوع دیگر بیمسئولیتی و بیتوجهی افرادیست که پس از ترک پناهگاه سرچال، درب و پنجرههای پناهگاه را باز گذاشته که این امر موجب شکستگی درب و پنجرهها میشود.
روشن کردن شمع برای روشنایی در شب در کنار پنجرهها، موجب ترک خوردگی و شکستن شیشه پنجرهها میشود.
رهاسازی بطریهای خالی آب در سرویسهای بهداشتی، موجب گرفتگی لولههای فاضلاب شده که امکان استفاده از سرویسها را مختل میکند.
امیدواریم که همواره پناهگاهها را خانه خود بدانیم و در حفظ نگهداری آنها بکوشیم. بیشک این مکانهای مقدس با هزینه بیتالمال بنا شدهاند و میراثی است که باید در اختیار آیندگان قرار گیرد.
هر ساله مبلغ زیادی جهت ترمیم و بازسازی پناهگاههای منطقه علمکوه صرف میگردد.
امسال به علت خشکسالی، در منطقه سرچال با کمبود آب مواجه شدیم و از اواخر مرداد کلیه چشمههای اطراف خشک شده بودند. در همین راستا با کمک گلهداران منطقه، چشمهای در نزدیکی قله سیاهگوک پیدا کرده و با حفر حدود 500 متر لوله، آب چشمه را به لوله کشی قدیمی وصل کرده که تا اواسط مهرماه، پناهگاه از آب آشامیدنی برخوردار بوده است.
در خاتمه از همهي افرادی که وارد منطقه میشوند تقاضا میشود در حفظ و نگهداری پناهگاه و جانپناههای منطقه بکوشند. زبالههای خود را در مکانهای مشخص شده قرار دهند و در صورت امکان زبالهها را به پایین باز گردانند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر