بسیار خوشحالم که علی پارسایی در ویکی پاکوب حضور دارد و در همین چند روزی که از حضور او میگذرد تغییرات چشمگیری را در ویکی پاکوب داشته ایم و راه برای حضور دیگران نیز هموار تر شده است ، باید بگویم که آمدن دوستان به پاکوب و بویژه علی پارسایی انرژی مرا دوچندان میکند ، شاید بد نباشد اشاره کنم که تا به حال لیلا عزیزی ، فرید عباسی ، آرش نقافی و علی پارسایی به ویکی پاکوب آمده اند و به انتشار مطالب تازه و یا ویرایش مطالب موجود پرداخته اند ، ویکی پاکوب در انتظار همه علاقمندان به کوهنوردی و طبیعت است .
علی پارسایی در وب سایت خود در مورد ویکی پاکوب پستی منتشر کرده است که به طور کامل در اینجا نقل میشود.
http://www.parsaei.com/b612/index.htmیک خاطره
سال ها پیش اگر اشتباه نکنم سال 63 یا 64 به طور اتفاقی در مجله دنیای ورزش خبری دیدم در باره نشریه " دانشکده کوهستان" که توسط کوهنوردان دانشگاه رازی کرمانشاه منتشر شده بود.
آن سال ها تا جایی که من بعنوان یک نوجوان تازه آشنا شده با کوه جستجو کرده بودم هیچ نشریه و مکتوبی در باره کوهنوردی وجود نداشت به غیر از سه چهار عنوان کتاب . البته بود اما من نمی دانستم کجا باید آن ها را پیدا کرد. ( داستان جالبی دارد شاید روزی آن را نوشتم).
آدرس کوهنوردان دانشگاه رازی بطور مشخص در آن خبر درج نشده بود اما من نامه ای فرستادم به آدرس کرمانشاه - داشنگاه رازی - نشریه دانشکده کوهستان و در آن درخواست کردم که آن نشریه را برای من بفرستند.
بعد از مدتی در بازگشت از مدرسه به خانه پاکت بزرگی روی میزم انتظارم را می کشد. آن پاکت از کرمانشاه آمده بود.
هیچوقت و هیچوقت احساسی که هنگام باز کردن آن پاکت را داشتم فراموش نمی کنم . داخل آن چندین نشریه و یک نامه خطاب به من بود! آنها به من پاسخ داده بودند.
آن نشریات در دنیای عجیبی را برای من باز کرد. نوشتار های به غایت زیبا از کوه - اطلاعاتی که نمی فهمیدمشان ولی دوست داشتم انها را فرا بگیرم .
خبر هایی از کوه - نوشته هایی از کوه - حرف هایی از کوه همه چیز از جنس کوه و نام کوه.
آن دو شماره " دانشکده کوهستان" من را وارد دنیای کوهنوردی کرد. احساس مسئولیت آن عزیزان از کرمانشاه که با حوصله و مهربانی برای من نوآموز جوابیه ای سر تا پا از دوستی نوشته بودند باعث شد عزمم در ادامه کوهنوردی راسخ تر شود. که شد.
دانشکده کوهستان را بارها و بارها و بارها خواندم با هر صفحه اش براستی زندگی کردم . برایم سر نخی شد به دنیای کوهنوردی . با آن کوهنوردان را شناختم راه های ورود به دنیایشان و خیلی چیز های دیگر.
همواره خودم را وامدار آنها می دانم که اگر آنها نبودند بی شک زندگی من به سویی دیگر کشیده می شد.
بعد از آن با نشریه مانگ هلات باز هم از خطه کرمانشاه که دیگر عاشقش شده بودم آشنا شدم. نوشته های به غایت زیباو پر احساس کوهنوردان خانه کوهنوردان برای من سرمشقی بود که همواره سعی کردم در نوشته های خودم به آن نزدیک شوم.
و چقدر حیف که عمر هر دو این عشق نوشته های دوست داشتنی در آن سال های سخت ، سخت کوتاه بود.
اما چقدر باز خواندن این مکتوبات برایم لذت بخش بود و هست.
هنر این دوستان مکتوب کردن دانسته هایشان بود.
..........
....................
در کوهنوردی همه ما میراث دار فرهگ شفاهی گسترده ای هستیم اما این فرهنگ تنها در صورتی می تواند نمود بهتری پیدا کند و تعالی یابد که مکتوب شود.
گذار از ادبیات گفتاری به نوشتاری و عادت به فرهنگ گفتگوی مکتوب نه تنها در جلب نو واردان به حیطه کوهنودی با ارزش است بلکه به نوعی باعث صیقل دادن اطلاعات و آموزش ها و پیشبرد آنها و اشاعه فرهنگ صحیح رفتاری در حیطه های خرد و کلان کوهنوردی می شود.
ممکن است عقیده بسیاری بر این باشد که باید به کوه رفت به جای آنکه از کوه نوشت اما ردیف طویل کتاب های موجود در زمینه کوهنوردی - تمام زمینه های آن - در کتابخانه ها ( حتی درایران امروز) بخوبی بیانگر این است که باید در کنار رشد فنی عملی از فرهنگ سازی کوه غافل نشد.
من از سال 1380 تا 1386 افتخار حضور در بسیاری از دوره های بازآموزی کوهنوردی رسمی کشور - فدراسیون - را داشتم . نکته ای که در این دوره ها همواره جلب نظر می کرد وجود نظرات بسیار خوب و ایده آل مربیان حاضر در بازآموزی در باره شیوه تدریس و تکمیل درس نامه بود .
همواره از مربیان عزیز در تمامی این دوره ها درخواست می شد که نظرات خود را مکتوب کنید اشکالات را بنویسید و برایمان ارسال کنید تا در نگارش های بعدی درس نامه ها از آن بهره بگیرم.
متاسفانه بازخورد ها بسیار بسیار کمتر از انتظار بود.
در سال 84 مجموعه نکات فنی را بر روی اینترنت قرار دادم طی این مدت این صفحات بیشتر از 45,000 بازدید داشتند و در بسیاری از سایت های دیگر باز انتشار یافتند.
اما نظرات تکمیلی در باره تصحیح آن کمتر از 10 مورد بود. همواره ارزو داشتم که چنین نباشد
.....
..........
در چند روز اخیر - کمتر از 5 روز پیش - با سایتی آشنا شدم که آشنایی با آن برایم کمتر از آشنایی با دانشکده کوهستان نبود.
ساختار این سایت و ایده اصلی توسعه آن مناسب ترین مکان برای پایه گذاری فرهنگ جامع کوهنوردی فارسی زبان است.
این سایت می تواند به تبدیل به یک مرجع کامل نوشتاری در کوهنوردی ایران به کمک همه کوهنوردن ایرانی باشد. در حال حاضر ویکی پاکوب تنها بستری است آماده اما ما همه کوهنوردان می توانیم آنچه از کوهنوردی می دانیم را در آن ثبت کنیم.
در این سایت همه با همه برابرند و همه می توانند مطالب آن را ویرایش کنند.
ویکی پاکوب حتی از ویکی پدیا اصلی به نظر من یک گام جلو تر است زیرا اعتقاد به دموکراسی هم دارد.
هدف از ایجاد این سایت فراهم آوردن امکانی است تا کوهنوردان و علاقهمندان به کوه و طبیعت و کوهنوردی دغدغههای خود را بیان کنند و اطلاعات و پیشنهادها و انتقادهای خود را ابراز کنند. یکی از امکاناتی که سعی کردهایم در این سایت به صورت جدی به آن بپردازیم جمعآوری و ذخیرهٔ گزارشهای کوهنوردی و یا طبیعتگردی و به اشتراک گذاردن آنهاست. از دوستان می خواهیم تا گزارشها، عکسها و مسیرهای ثبت شده با جیپیاس خود را به سایت ارسال کنند تا علاقمندان بتوانند یک منبع قابل اعتماد برای دریافت این اطلاعات به صورت طبقه بندی شده در اختیار داشته باشند. در اینجا همچنین امکان بحث و تبادل نظر در مورد مسایل مهم حوزهٔ کوهنوردی فراهم آمده است
شاید برای اولین بار است که به رسم ویکیپدیا در این سایت یعنی ویکیپاکوب همه چیز بر اساس آزادی فکر و اندیشه و نظر در حوزه کوهنوردی و طبیعت پیش میرود.
شما یک ویرایشکنندهٔ ویکیپاکوب هستید! ویکیپاکوب سردبیر ندارد، و بین ویرایشگرهای آن هم رابطهٔ بالا به پایین وجود ندارد. بنابر این، ویرایشگران ویکیپاکوب با ویرایش و اصلاح ظاهر و محتوای مقالات ویکیپاکوب سیاستهای آن را اجرا میکنند. مشارکتکنندگان ویکیپاکوب ، هم نویسنده و هم ویراستار مقالات هستند.
ویکی پاکوب چالشی مثبت در برابر کوهنوردی ایران است . در ویکی پاکوب بهانه ای برای محدود بودن - نور چشمی بودن - اعمال نظر - فدراسیونی یا مستقل بودن ( به شخصه این دو تعبیر را دوست ندارم ) عضو گروه بودن یا نبودن نیست همه آزاد و برابر هستند. برای انتشار اطلاعات و دانسته ها.
امکانات منحصر به فردی که سیستم ویکی در اختیار کاربران می گذارد بخصوص امکان جستجو ویکی را با هر نمونه مشابه غیر قابل رقابت می سازد.
و این بر عهده ما است که اطلاعات را به آن اضافه کنیم تا در فضایی برابر همه از آن بهره بگیریم.
ویکی پاکوب تنها مکانی صرف برای درج لینک نیست. جایی است که همه می توانند در بهبود آن همیاری کنند.
همه می توانند در بهتر ساختن آن کمک کنند. اگر فکر می کنید جای مطلبی در آن خالیست می توانید آن را ایجاد کنید اگر فکر می کنید مطلبی در آن نقص دارد می توانید آن نقص را بر طرف کنید.
اگر روشی اشتباه است می توانید آن را تصحیح کنید.
ویکی پاکوب همانند کوهستان است برای همه جا است برای همه راه است . برای همه بنا به فراخور علاقه مسیر هست.
تنها به شرط رعایت اصول ساده و احترام گذاشتن به همه.
این بر عهده جامعه کوهنوردی است که در ویکی پاکوب مشق کند گفتگوی فنی را تجربه کند و به بالندگی برسد.
ویکی پاکوب جایی است برای مکتوب کردن تجربیات انتقال ان تصحیح و معرفی روش ها و سبک ها .
بیاید هر کدام ما آنچه را می داند در ویکی پاکوب مکتوب کند.
ویکی پاکوب همانند یک دیواره بلند حد خواستن و اراده ما را در اشاعه آنچه می دانیم و آنچه دوست داریم را به چالشی وسوسه انگیز کشیده. چالشی در روند بالندگی
این بر عهده ما است که از عهده این چالش بر آییم.
آینده نشانگر نتیجه این چالش است.
من به این آینده امیدوارم شما چطور؟
همین!
پ ن آرش عزیز هم پست جدید خود را در مورد ویکی پاکوب نوشته است که همین الان متوجه شدم
آرش مینویسد که :
البته ناگفته نماند كه حداقل براي نگارنده در ابتدا برقراري ارتباط با ويكي پاكوب بسيار سخت بود ليكن به مرور زمان اين نامانوسي برطرف مي شود و با مطالعه و ترجمه راهنماي ويكي پديا مي توان زبان ويكي پاكوب را نيز فرا گرفت و آنرا براي ديگران نيز بازگو كرد تا ديگران وقت كمتري براي ارائه اطلاعات صرف نمايند.
http://newbie.blogfa.com/post-61.aspx
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر